top of page
Søk
  • Forfatterens bildeHanne Margaretha Biedilæ

Eventyrlige tråder - Elisabeth Thorsen

Velkommen til vernissage lørdag 30.03 kl.13.00. Elisabeth Thorsen sin utstilling Eventyrlige tråder er en utstilling, hvor magi og mystikk møter håndverk og historie i en unik blanding av fantasi og virkelighet.

Elisabeth´s inspirasjon kommer fra symbolikken i sko, gamle folkedrakter, og de eventyrene som fanger våre drømmer og lengsler.

Hun utforsker også ideen om sko du ønsker å stjele - sko som bærer med seg fortellinger og skjulte skatter, og som inviterer oss til å drømme oss bort.

I denne utstillingen har Elisabeth skapt et univers av mystiske figurer og fortryllende gjenstander. Gjennom hennes unike håndverk og sammensetning av materialer, blir hver gjenstand til et stykke av denne eventyrverdenen.


Elisabeth Thorsen er en kunsthåndverker som kombinerer sko, hår, tekstiler og lyd som utgangspunkt for sine skulpturer og performance-verk.

Med en bakgrunn som utdannet skomaker, har hun spesialisert seg på å forme sko som kunstobjekter, hvor hun søker å skape objekter som er både vakre og utfordrende.

Thorsen har representert det norske kunsthåndverket internasjonalt ved anerkjente arenaer som Grand Palais i Paris, House of Norway ved Museum Angewandte Kunst i Frankfurt, og i Homo Faber Guide. I tillegg har hun bidratt til kalenderen "365 days of shoes" utgitt av Workmanship.


Hennes utstillinger har strukket seg fra Sarpsborg til Kirkenes, Fredrikstad til Los Angeles og London, samt tidligere i Wien, Dubai, Stockholm, Basel, Frankfurt og Paris.

Både sko og skulpturer omhandler menneskets bevegelighet.

Ved å integrere sko, hår og tekstiler med lyd og kontekst, skaper hun skulpturer som fremstår som halvmenneskelige vesener, som inspirerer nysgjerrighet og bevegelse hos betrakteren. Thorsen sysler også med en magisk gest, der hun syr inn en lokk av hår i hver sko, et symbol på felles liv og dybde.


I hennes utforskning av kreative materialer, har hun hatt gleden av å eksperimentere med et mangfold av elementer. Is, teip, stearin, utskjært tre og krystallisering utgjør bare noen av de mange materialene hun har utforsket og integrert i sine tidligere verk. Hennes kjærlighet for gjenvinning og gjenbruk gjenspeiles også i hennes kunstverk, hvor gamle stolbein, tepper og duker har fått nytt liv gjennom hennes bearbeiding og omforming.

Utstillingen er åpen lørdager og søndager kl.12.00-16.00 i utstillingsperioden 30.03 t.o.m 14.04117 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


ivarannaminde
Mar 22

Dette ser vi frem til.

Elisabeth Thorsen er en samtid kunstner av det sjeldne slaget, som behersker både tradisjon, håndverk og temporær refleksjon på et uanstrengt vis. Naturlig vakkert og interessant, følgelig.

Ivar


Like
bottom of page