top of page
Søk
  • Forfatterens bildeHanne Margaretha Biedilæ

Moderby- Jenny Alnæs

Jenny Alnæs stiller ut i Fredrikstad kunstforening 25.05- 09.06 2024. Utstillingen «Moderby» viser kunstprosjektene Odyssé- Moderby.

Velkommen til vernissage lørdag 25. mai klokken 13.00


Jenny Alnæs (f.1962 i Fredrikstad) er en billedkunstner som jobber mye med fotocollager, lysinstallasjoner, skulpturer og maleri. Hennes arbeider implementerer lys i stor grad og det kan kalles et gjenkjennelig særpreg i mange av Alnæs sine arbeider. Et annet sentralt element i hennes arbeider er å benytte særtrekk hentet fra nærmiljøet rundt stedene for kunstprosjektene.

Kunstprosjektet «Odyssé» har pågått og vært i løpende utvikling siden 1996. Da startet Jenny Alnæs arbeidet med å samle og bearbeide fotografier fra besøk i metropoler og bykulturer over hele verden. Fotografiene har blitt til collager, som igjen har blitt til overflater på perforerte lyskasser. Underliggende lys siver gjennom omfattende systemer av små lyspunkter, som gjengir byenes veinett.

 

Kunstprosjektet Moderby springer ut fra ideen om morkake som nærer sine omgivelser. Byenes morfologiske egenart, som bylandskap og gateplan. Består av veggbaserte objekter, skulptur og rominstallasjon i kombinasjon av skulptur, foto, maleri og lys.

 

Verkene til Jenny Alnæs undersøker strukturelle og tematiske aspekter ved byen, som topografi, individ, grid, arkitektur, kultur og historiske referanser.

 

Jenny Alnæs er utdannet fra Statens håndverks og kunstindustriskole, Vestlandets Kunstakademi og spanske Real Akademia Catalan Bellas Artes De San Jordi. Alnæs har utført en lang rekke kunst i offentlig rom og hennes verker er kjøpt inn av Göteborgs Konstråd, Norsk Kulturråd og Forsvaret. Første gang kunstneren deltok på landsdels utstilling var Vestlandsutstillingen i 1989, og deretter Statens Høstutstilling og Østlandsutstilling i 1990. Alnæs har medvirket på flere gruppeutstillinger og har holdt en lang rekke separatutstillinger.68 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page