top of page
Søk
  • inger.lovli

Åslaug Krokann Berg: Berliner Friedhöfe serien 2019 – 2021

Høsten 2019 var jeg på et arbeidsopphold i Berlin, en by jeg er veldig glad i, og som jeg besøker så ofte jeg kan. Under denne arbeidsperioden oppsøkte jeg mange kirkegårder, noe som etter hvert utviklet seg til en konkret idé:

Å velge ut én trestamme fra hver Friedhof, som på sitt vis symboliserte stedet for meg.

Jeg har alltid likt i å gå rundt på kirkegårder i byer jeg kommer til. Det gir en egen ro og

kontemplasjon over tider som har vært, er, og vil komme.

Berlin er lag på lag av historie, kultur, personligheter og levd liv, noe som gjenspeiler seg i byens kirkegårder. Her er også gamle trær som har stått gjennom alle tider, og ble altså utgangspunktet mitt for å tilnærme meg alt dette.

Tegningene i utstillingen har utgangspunkt fra fire utvalgte kirkegårder:

Friedhof Grunewald-Forst, Jüdischer Friedhof Schönhauser Allee, Alter St.- Matthäus-Kirchhof og Dorotheenstädtisch-Friedrichswerderscher Friedhof.

Valg av kirkegård og trestamme er gjort ut fra hvordan jeg opplevde stedet og historien. Det er en høyst fri og personlig tolkning som ligger til grunn for tegningene.

Alle tegninger er gjort med kritt, kull, blyant og elektrisk viskelær, hvor mørket og lyset

henholdsvis er tegnet og visket fram.


I anledning arbeidet med dette prosjektet, er det laget en katalog med alle tegningene og korte tekster om hver Friedhof.


79 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page