top of page
Søk
  • inger.lovli

Ann Kristin Aas - A Shallow Depth of Field
"Jeg jobber med skulpturelle objekter og installasjoner både innendørs og utendørs. Mine arbeider er basert på naturmaterialer og gjenstander som jeg finner. Jeg er opptatt av forgjengelighet og de strukturelle endringene som skjer i naturen og i mine omgivelser. Jeg vil ikke sette for mange varige fysiske spor, ikke lage «sår» i naturen.. Jeg liker tanken på at noe av det jeg lager og anvender som materiale kan legges ut igjen, at det kun er til låns - naturen kan ta tilbake ...

 

Tingene jeg finner er bærere av historier om fortid, men jeg er opptatt av å aktualisere, aktivisere og forsøker å belyse problemstillinger i møtet mellom natur og kultur i vår samtid. Jeg trekkes mot det å se mulighetene i det som finnes nært rundt meg, og leter etter det sanselige potensiale. Jeg anvender naturmaterialer som kvist, greiner, visne løvblader, vepsebol, mose, frøkapsler direkte inn i verk, men også som utgangspunkt for å lage nye objekter. Jeg forsøker å løfte frem det som er «iboende»; bearbeide og iscenesette til nye fortellinger. Prosjektene mine kan sees på som  en visualisering av det jeg observerer, forundres over – en forlengelse av en tanke..

 

I prosjektet Bare å ta seg sammen (versjon II) undersøker jeg mulighetene og potensialet som ligger i furukvisten som materiale. Jeg liker å benytte meg av ting og materialer jeg finner, og dette prosjektet startet med en nysgjerrighet rundt furukvister som hadde blåst av trærne. Furukvisten består av mange tynne forgreininger; jeg sanker, koker, rensker furukvisten- utforsker fleksibiliteten i materialet, bøyer, leter etter komposisjon og kobler forsiktig sammen kvister.

 

I over flere år har jeg arbeidet med installasjoner inspirert av fenomenet Wunderkammer/forundringskabinett som historisk sett består av samlinger med sjeldne dyre, - og plantearter og ofte verdifulle gjenstander. Jeg er opptatt av det som finnes nært rundt meg, og ser etter det assosiative, metaforiske og estetiske potensiale i det jeg finner i grøftekanter, i hager, i skogen, i strandkanten, på bruktmarkeder, i kjeller osv. Et av rommene i Fredrikstad Kunstforening er dedikert til ett av mine største forundringskabinett."


- Ann Kristin Aas 


104 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page