top of page
Søk
  • inger.lovli

Solveig Landa - Lay of the Land

Lay of the Land.

Tingenes tilstand.

Lag av land.

Det er slik planeten vår er skapt.

Lagvis legger tiden seg på tiden som var før.

Vi finner et hull i bakken, en grotte ingen andre vet om.

Et hulrom som gir beskyttelse.

Et lag av land fra en annen tid.

Et sted du må kjenne for å finne veien ut av.

Slik tiden legger seg lagvis på mennesket.

Vi kjenner rommene inni oss.

Grotter som er skjult for andre.

Rom som kan gi trygghet.

Så lenge du finner veien ut.


«Lay of the Land» forteller gjennom serier av monotrykk og objekter om skjulesteder i et landskap. En fornemmelse av landskapet som ligger der. Vi leter for å finne trygghet. Hvor flykter vi når vi trenger et gjemmested og hvordan leser vi landskapet for å finne disse?

Verkene tar utgangspunkt i lagene i et landskap og formasjoner og farger i grotter og åpninger under jorden. Gjennom linjer, former og farger blir motivene som ledetråder for å finne nye veier. Alt dette i en tro på at omgivelsene påvirker oss.Solveig Landa arbeider med grafikk og skulptur i et utvidet felt og utforsker kombinasjoner innen de ulike teknikkene. Landa forener eksperimentelt trykk, objekt og skulptur til et helhetlig landskap. Det sårbare hos oss mennesker, mental balanse og utfordringer i relasjoner er viktige stikkord i hennes arbeider. En inspirasjonskilde er kreftene og dynamikken i naturen og i mennesket samtidig som hun refererer til ritualer som mennesker bruker for å kontrollere sine omgivelser, ritualer som skal gi beskyttelse og endring.


Landa er utdannet ved Montana State University, MT (BFA) og University of Washington, WA (MFA) i USA. Hun har deltatt på flere internasjonale og nasjonale utstillinger. Landa er del av atelierfellesskapet Tou Atelierhus og er verksmester på grafikkverkstedet Tou Trykk i Stavanger. Hun er opptatt av å formidle kunst og har kurs og underviser i grafikk. Landa er innkjøpt til samlinger i inn og utland og hennes arbeider er brukt i offentlige kunstprosjekter.64 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page