top of page
Søk
  • inger.lovli

SOROR Mare // SISTER SEA - Hilde Marstrander


22. juli–6. august 2023

Velkommen til åpning av salgsutstilling lørdag 22. juli kl. 13:00.


Hilde Marstrander viser foto, grafikk, tegning og assemblage. Temaet er knyttet opp mot miljø, forvitring og forfall i kombinasjon med Moder Jords vakre Søster Sjø, som er i evig drakamp med menneskenes konstruksjoner, industri og jakt etter status, fremskritt og forgjengelig skjønnhet. Det er ikke helt tilfeldig at Marstrander stiller ut under den miljøvennlige Månefestivalen i Fredrikstad. Som hun selv sier:

«Månefasene påvirker havet, og havet påvirker meg. Jeg har alltid følt meg knyttet til sjøen, og kommer fra en slekt med havsalt i årene. Den første Marstrander (f. 1671) var fregattkaptein og stammer fra øya Marstrand i Bohuslän. I 750 år var hele området ned mot Göteborg en del av Norge, og for snart fem år siden ville omstendigheter at jeg selv bosatte meg i Fredrikstad – en by som er kjent for sin nærhet til havet, handel og industri.»

Hilde Marstrander har alltid vært tiltrukket av kontraster, og det er for henne naturlig å koble det slitte og værbitte med det konvensjonelt «vakre». Det går som en rød tråd gjennom det meste hun lager, selv om uttrykkene og mediene hun arbeider i kan variere stort.

Hilde viser flere storformatsverk i størrelser opp til 2 x 1.80 m. i en urban stil som kan minne om grafitti. Disse egner seg spesielt godt på hoteller, restauranter, kontorlandskap og leiligheter med store veggflater. Et av verkene i serien har blitt kjøpt opp av et medlem i den danske kongefamilien, og ble levert personlig på hennes gods i København (etter en nervepirrede kjøretur i full storm med bildet i bobleplast på takstativet). Her er også en rekke nye, mindre verk som er lette å plassere, og lette å like, med sin eiedommelige kombinasjon av «fashion» og forfall.

Hilde Marstrander har bakgrunn som moteredaktør og klesdesigner, før hun utdannet seg som billedkunstner på Einar Granums Kunstfagskole, Kunstakademiet i Tromsø, Parsons Fine Art i New York og Universitetet i Oslo.
100 visninger1 kommentar
bottom of page