top of page
Søk
  • inger.lovli

SOROR Mare // SISTER SEA - Hilde Marstrander


22. juli–6. august 2023

Velkommen til åpning av salgsutstilling lørdag 22. juli kl. 13:00.


Hilde Marstrander viser foto, grafikk, tegning og assemblage. Temaet er knyttet opp mot miljø, forvitring og forfall i kombinasjon med Moder Jords vakre Søster Sjø, som er i evig drakamp med menneskenes konstruksjoner, industri og jakt etter status, fremskritt og forgjengelig skjønnhet. Det er ikke helt tilfeldig at Marstrander stiller ut under den miljøvennlige Månefestivalen i Fredrikstad. Som hun selv sier:

«Månefasene påvirker havet, og havet påvirker meg. Jeg har alltid følt meg knyttet til sjøen, og kommer fra en slekt med havsalt i årene. Den første Marstrander (f. 1671) var fregattkaptein og stammer fra øya Marstrand i Bohuslän. I 750 år var hele området ned mot Göteborg en del av Norge, og for snart fem år siden ville omstendigheter at jeg selv bosatte meg i Fredrikstad – en by som er kjent for sin nærhet til havet, handel og industri.»

Hilde Marstrander har alltid vært tiltrukket av kontraster, og det er for henne naturlig å koble det slitte og værbitte med det konvensjonelt «vakre». Det går som en rød tråd gjennom det meste hun lager, selv om uttrykkene og mediene hun arbeider i kan variere stort.

Hilde viser flere storformatsverk i størrelser opp til 2 x 1.80 m. i en urban stil som kan minne om grafitti. Disse egner seg spesielt godt på hoteller, restauranter, kontorlandskap og leiligheter med store veggflater. Et av verkene i serien har blitt kjøpt opp av et medlem i den danske kongefamilien, og ble levert personlig på hennes gods i København (etter en nervepirrede kjøretur i full storm med bildet i bobleplast på takstativet). Her er også en rekke nye, mindre verk som er lette å plassere, og lette å like, med sin eiedommelige kombinasjon av «fashion» og forfall.

Hilde Marstrander har bakgrunn som moteredaktør og klesdesigner, før hun utdannet seg som billedkunstner på Einar Granums Kunstfagskole, Kunstakademiet i Tromsø, Parsons Fine Art i New York og Universitetet i Oslo.
106 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1件のコメント


ivarannaminde
2023年7月29日

Soror mare // Sister sea


En mangfoldig kunst utstilling med gjennomgående substans og kvalitet.

Visuelt effektiv og interessant uten at bli banalt,

hvilket er en vanskelig øvelse mellom kitch og kunst.

Her er stål kontroll på grensene, det hele er følgelig en inspirasjon for et slitent øye.

Gratulerer.

Hilsen Ivar


いいね!
bottom of page