top of page
Søk
  • inger.lovli

Tommi Sarkapalo - "Camping og andre stoppesteder"

Oppdatert: 22. aug. 2022

Tommi Sarkapalo viser malerier, grafikk, skulptur og installasjon

i Fredrikstad Kunstforening 27.08.22-18.09.22

Vernissasje lørdag 27. kl.13

Velkommen til utstillingen:

"CAMPING og ANDRE STOPPESTEDER"

Med utstillingstittelen ønsker Sarkapalo å poengtere både humor og egne refleksjoner over arbeidet med utstillingen.

Med arbeidsprosessen kan et stadium føre til et annet stadium, et flott og ferdig stadium. Sarkapalo vil ikke fornekte en slik holdning og fremdrift, men bil likevel kunne etterstrebe å etablere stoppesteder underveis.

Dette for å hele tiden være bevisst de handlinger og valg som til enhver tid ligger til grunn for – og bakom et verk som skapes, og å få en bekreftelse av at kunsten kan ligge i nettopp disse stoppestedene.

Tommi Sarkapalo

(født i Finland 1967) tok sin master i treskulpturer ved Kankanpää Taidekoulu, Finland i år 2000. Samme år flyttet han til Høysand hvor han bodde og virket som billedkunstner i 9 år.

Nå er han bosatt og har sitt atelier i Gamle Fredrikstad. Han har utført og deltatt i en rekke kunstprosjekter og hatt utstillinger både i Norge og utlandet.

Hans foretrukne materiale er tre, og han arbeider bredt med maleri, skulptur, grafikk og andre medier, som lyd.

I begrunnelsen fra BKH juryen oppnevnt av Østfold kunstsenter, omtales Sarkapalos virkeområde som billedkunstner slik:

" I møte med arbeidene til denne prisvinneren er det umiddelbart tydelig at det er kjærligheten til materialet TRE som er omdreiningspunktet. Han uttrykker seg like gjerne via skulptur som via bilde. Uansett sjanger, det er hele tiden tre han foretrekker. Det må være inngående materialkunnskap som gjør at man kan oppleve en frihet i arbeidene hans. Han arbeider intuitivt og umiddelbart, og søker stadig nye måter å uttrykke seg på, via treet; enten det er i flate eller via tredimensjonale objekter, eller noe midt i mellom. Et pågående prosjekt er å utforske treplaten, taktile kvaliteter – både i form av maleri og tresnitt."

Tildelt Regionale prosjektmidler fra KIN Kunstsentrene i Norge
89 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page