top of page
Søk
  • inger.lovli

Tor-Magnus Lundeby "Tegninger"


Stein representerer den kontinuerlige evige tiden som ikke lar seg måle, mens vannoverflaten kan formidle absolutt stillhet.

Mennesket kan flytte sitt sinn inn i, over på disse elementene og finne ro for en stund.

Tegningene er som fortellinger om små steder. De har antydninger til arkitektoniske inngrep eller små livsformer som planter og blomster. Som i alle tidligere malerier og tegninger forteller jeg en liten uforklarlig historie om et imaginært sted. I dette billedspråket bruker jeg både enkle og kompliserte rare former, slik naturen ofte åpenbarer seg for oss.

Proporsjoner i et kunstverk kan framheve monumentalitet i selv det minste av arbeider, som et fjell virker overveldende og uoverstigelig på et lite menneske. Jeg har arbeidet med proporsjonalitet og tålmodighet i disse tegningene, linje for linje for å skape åpne rom, steder man kan sitte og meditere. To av tegningen er i stående format og er noe større enn resten av tegningene. Med dette andre og litt større formatet har jeg undersøkt hvor langt jeg kan strekke en teknisk metode uten at størrelsene i de to ulike formatene konkurrerer. Ingen av tegningene har titler, kun et serienummer.


160 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Komentáře


bottom of page